Путін готовий до військової операції проти НАТО: у контррозвідці Польщі зробили заяву

Водночас російський правитель розуміє, що його зупиняє реакція Заходу

Російський диктатор Володимир Путін готовий до невеликої військової операції проти країни НАТО. Це може бути Нарва чи шведський острів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв’ю "Dziennik Gazeta Prawna" заявив керівник служби військової контррозвідки Польщі Ярослав Строжик.

Путін готовий до військової операції проти НАТО: у контррозвідці Польщі зробили заяву

У військовій контррозвідці Польщі зазначили, що всі прогнози щодо готовності Росії до потенційного нападу на країну НАТО від аналітичних центрів базуються лише на певних припущеннях, оскільки вони не мають повної інформації.

"Путін, звичайно, вже готовий до якоїсь міні-операції проти однієї з країн Балтії, наприклад, щоб увійти до знаменитої Нарви. Або висадитися на одному зі шведських островів", — сказав Строжик.

У той же час, наміри Путіна зупиняє позиція Заходу. Те, що Захід робить разом для підтримки України, показує йому, що у разі нападу на НАТО реакція Заходу була б ще більшою, зазначив Строжик.

Варто зазначити, що від Польщі не вперше звучать подібні заяви. Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія може відновити свій військовий потенціал і напасти на країни НАТО вже в 2026 році. Він послався на доповідь німецьких експертів і, таким чином, аргументував необхідність для країн Альянсу збільшити витрати на оборону.

Водночас у Фінляндії вважають, що Росія надто зайнята настанням в Україні, щоб думати про агресію проти НАТО. Новий командувач Збройних сил Фінляндії генерал Янне Яаккола заявив, що Росія навряд чи прямо атакує якусь із країн-членів НАТО.

Wiki