Півроку тому антикорупціонера Шабуніна перевели у бойові медики – ЗМІ (ДОКУМЕНТ)

Півроку тому антикорупціонера Шабуніна перевели у бойові медики – ЗМІ (ДОКУМЕНТ)

Антикорупціонер Віталій Шабунін з жовтня 2023 числиться бойовим медиком військової частини, нібито отримує зарплатню за виконання військових завдань в умовах воєнного стану, при цьому залишається в Києві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф".

Така інформація міститься в ухвалі Дніпровського районного суду Києва, який розглядає кримінальну справу, де фігурує Шабунін. Про це пише видання "Закон і Бізнес". Командир військової частини, де нібито служив антикорупціонер, повідомив суду, що в листопаді 2023 того було виключено з підрозділу, оскільки наказом Генштабу його призначено бойовим медиком в іншій частині.

Як стверджує журналіст Володимир Бойко, на початку повномасштабної війни Шабунін нібито домовився, щоб його зарахували до ТрО заднім числом. Командир частини підтвердив, що наказ про зарахування Шабуніна на службу датований 25 лютого 2022, але військову службу той не проходив.

Отримавши військовий квиток, поїхав додому і навіть не знає, де його частина знаходиться. Тим не менш, отримує на банківську картку як стрілець щомісяця 53 тис. грн (23 тис. грн грошового забезпечення і 30 тис. грн — за виконання військових завдань в умовах воєнного стану),

– зазначає Бойко, який служить у тій же бригаді, в якій має бути Шабунін.

Той же Володимир Бойко стверджує , що від кримінальної відповідальності голову правління ГО "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна захищає Роман Олефіренко, який обіймає посаду заступника директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Раніше ж на Київщині Олефіренко був знаний як Броварський міжрайонний прокурор. У свій час за ухиляння від служби ДБР зареєструвало два провадження проти Шабуніна - за ухилення від мобілізації та підробку документів НАЗК. Однак відомо, що ці справи не рухаються вже 4 місяці.

Детальніше про Романа Олефіренка та його роль у справі Шабуніна читайте у матеріалі "Моєї Київщини".

Нагадаймо, що під керівництвом полковника Олександра Вдовиченка 72 окрема механізована бригада ЗСУ імені Чорних Запорожців знищила "еліту" російських військ, хоча співвідношення сил було приблизно один до десяти на користь окупантів.

Wiki