Росіяни знову намагалися повернути деокуповані території: де був штурм позицій ЗСУ

Дмитро Плетенчук розповів, що війська РФ спробували знову захопити острів Нестрига

Російські окупанти знову намагалися захопити острів Нестрига, який нещодавно українські захисники повернули під контроль України. Також загарбники 9 разів штурмували Південний напрямок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Росіяни знову намагалися повернути деокуповані території: де був штурм позицій ЗСУ

Спікер зазначив, що противник намагається посилювати тиск у Старомайорському районі. Там окупанти тричі спробували штурмувати позиції українських захисників, під час чого втратили чотири танки. Також досить складна ситуація у Роботині.

"Ворог двічі атакував Кринки і знову намагався захопити острів Нестрига", — сказав Плетенчук.

Він додав, що з початку цієї доби продовжилися штурми на Кринки та острови та зазначив, що сьогодні вранці росіяни скинули вже 6 КАБів.

Водночас Дмитро Плетенчук поінформував, що суттєвих змін у характері дій ворога не виявлено, як і ознак створення наступальних угруповань.

Нагадаймо, наприкінці квітня українські війська просунулися в районі селища Великое Херсонської області, розташованому на правому березі Дніпра. А вже 28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ЗСУ повернули під свій контроль острів Нестрига.

Wiki