Як відреагував ЄС на запрошення Кремля відвідати інавгурацію Путіна

ЄС все ще визначається щодо присутності на інавгурації Путіна

Верховний Представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель виступає проти присутності представників Євросоюзу на церемонії так званої "інавгурації" правителя Росії Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

Як відреагував ЄС на запрошення Кремля відвідати інавгурацію Путіна

Чиновник зазначив, що розіслані Кремлем запрошення на "інавгурацію" Володимира Путіна, яка пройде 7 травня, доставлені до представництв країн-членів та ЄС у Москві.

"Ми зараз обговорюємо з країнами-членами ЄС форму нашої відповіді. Ми завжди прагнемо мати скоординований підхід ЄС усюди, де це можливо, у зовнішній політиці... Фінальне рішення ще не ухвалене", — зазначив Стано.

При цьому він зазначив, що верховний представник Жозеп Боррель категорично проти того, щоби Євросоюз брав участь у цій події в Москві завтра.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Естонія та Чехія стали першими європейськими країнами, які підтвердили, що на так званій інавгурації російського диктатора Володимира Путіна не будуть присутні їхні представники.

Wiki