Перший візит британської королівської особи з 2014 року: до Києва приїхала герцогиня Единбурзька

В понеділок, 29 квітня, до Києва прибула герцогиня Единбурзька Софі Гелен.

Це її перший візит до України і перший візит члена королівської родини Великої Британії з часу початку вторгнення росії в Україну у 2014 році, повідомила "Суспільне".

Герцогиня прагне висловити свою підтримку жертвам сексуального насильства та тортур, що постраждали через війну. Софі Гелен є активісткою британської ініціативи "Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту".

– Протягом багатьох років Королівська Високість невтомно і наполегливо проводила кампанію на підтримку жертв конфлікту, зокрема, на користь жертв сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. І це було темою вашого сьогоднішнього візиту сюди, а важливим елементом того, як Сполучене Королівство підтримує Україну та солідарне з Україною. І перш за все — на знак солідарності з українським народом і тими, хто постраждав від жахливих наслідків вторгнення росії, а тепер і повномасштабного вторгнення Росії в Україну, — зазначив посол Британії в Україні Мартін Гарріс на зустрічі з герцогинею.

У Києві герцогиня Единбурзька зустрілася з людьми, які пережили сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, і тортури та погодилися поділитися своїми історіями.

Wiki